blog

Komend jaar wil jij je hele organisatie mee hebben. Geen achteraan-sukkelende-neuspulkers die geen stap vooruit willen zetten. Nee, dit jaar gaat iedereen meedoen. Met alles. Je weet nog niet hoe, maar dit jaar wordt anders. Je wilt de organisatie van een teambuilding voor een grote groep op touw zetten. Voor jullie hele organisatie. Maar hoe ga je dat doen? 

Meestal zeg je dan tegen HR; ‘’Ik wil teambuilding voor een grote groep.’’ En dan wordt er iets standaards geregeld. Maar je wilt niets standaards. Je wilt iedereen met elkaar verbinden. Met humor, met plezier en energie. Dus je bent zelf op onderzoek uitgegaan, en op deze blog terechtgekomen… Nou, ik ga je helpen, in twee stappen.

Stap 1: Wat is het doel van de teambuilding?

De eerste stap is om te bedenken wat het doel is van deze teambuilding voor een grote groep of voor je organisatie. Als het om zo’n grote groep collega’s gaat, is het een uitdaging om iedereen mee te krijgen, om iedereen te verbinden, zo dat iedereen beter gaat samenwerken. Als je zoiets zelf organiseert, zul je al snel moeten kiezen tussen deze doelen.

 1. De medewerkers leren elkaar beter kennen. Binnen de hele organisatie, of misschien tussen fuserende bedrijven, of tussen afdelingen die nog weinig hebben samengewerkt.
 2. Verbinding creëren tussen collega’s. Bijvoorbeeld als je afdelingen elkaar nodig hebben bij hun werk, als er veel wordt thuisgewerkt, of om gewoon de samenwerking op een hoger niveau te krijgen.
 3. De medewerkers een positieve ervaring geven. Je wilt dat de hele groep samen een leuke ervaring heeft. Dit zorgt voor een fijne werksfeer door de hele organisatie heen.

Wil je al deze doelen voor jouw organisatie voor elkaar krijgen? Wil je niet kiezen? Lees hier hoe Buro Bis dit werk uit handen neemt en verbinding kan geven aan jouw hele organisatie.

Stap 2: Waarmee wil je dit bereiken?

Hoe ga je de hele groep meekrijgen in jouw doel? Wil iedereen hetzelfde, zijn er verschillende wensen? En wat kun je organiseren zodat iedereen tevreden is? Misschien door iets te zoeken in de hoek van humor? Of wil je liever iets cultureels, sportiefs of actiefs doen? Ga na wat het beste past bij jullie als organisatie, maar wat ook te organiseren valt met zo’n grote groep.

 1. Muzikaal: Je kunt met z’n allen naar een concert. Of als je organisatie groot genoeg is, kun je zelf een concert organiseren.
 2. Sportief: Beweging kent voor veel mensen een drempel, maar als collega’s over de drempel zijn kan een gezamenlijk sportief evenement een hoop verbinding en energie bieden.
 3. Cultureel: Een origineel alternatief waar organisaties vaak niet aan denken. Bijvoorbeeld met zijn allen naar een theater, of je huurt een professional in die weet wat past bij jouw organisatie.

Bedenk dat simpelweg het bezoeken van een evenement de medewerkers vooral een leuke ervaring geeft; het derde doel van stap 1.

Wil je méér dan alleen een leuke ervaring? Dat jouw collega’s ook meer verbinding voelen, beter gaan samenwerken en elkaar beter leren kennen? Buro Bis heeft een teambuilding ontwikkeld waarin een grote groep medewerkers zowel in beweging komt, waar live muziek in voorkomt en waar met humor wordt ingespeeld op jóuw organisatie. Lees hier hoe Buro Bis dit voor elkaar krijgt.

  Teambuilding voor een grote groep collega’s

  Ik stuur mijn e-book naar jouw emailadres.
  Je krijgt daarna ook een kleine dosis digitale confetti van Buro Bis. Je kunt je altijd weer uitschrijven. Hier lees je mijn privacybeleid.

  Weg met die saaie boel aan de lunchtafel
  Ga voor 100% boeiende & verfrissende gesprekken
  27 originele, prikkelende gesprekstarters
  Do it yourself & gratis

  Leer jouw collega's écht beter kennen

  Gratis e-book van Buro Bis...

  Gratis e-book