Waarom mijn teambuilding werkt

aanpak

Waarom het werkt

Aandacht

Beweging

Samen lachen

Voor mij is de Buro Bis Teambuilding een succes wanneer mensen hun jasje uit trekken, elkaar lachend aankijken en iedereen in het team gelijk is. Van de directeur tot aan de schoonmaker, van Gerda van de administratie tot Jos van de ict-afdeling. Wanneer iedereen met elkaar in verbinding staat, met een positieve mindset en frisse energie. Hoe doe ik dat?

Natuurlijk vanuit mijn eigen kracht: Met een scheut positiviteit, liters enthousiasme, bakken energie en een flinke dosis humor. Daarnaast zorg ik altijd voor drie extra ingrediënten die het geheel smeuïg maken:

Ik geef iedereen aandacht. Mijn contact is altijd persoonlijk en mijn aanpak is altijd interactief. Zo verwelkom ik altijd bij binnenkomst iedereen bij naam en verwerk ik input van deelnemers direct in de teambuilding.

Ik krijg iedereen in beweging. Zowel fysiek als mentaal. Zo liet ik leidinggevenden van de Albert Heijn door hun huis rennen om een voorwerp te vinden waar zij iets over konden vertellen. Niet voor niets vraag ik de deelnemers altijd een plek te zoeken waar ze geluid kunnen maken en lekker kunnen bewegen.

Ik laat iedereen samen lachen. Met een ontspannen sfeer en speelse werkvormen. Zo liet ik de logistieke afdeling van bol.com in kleine groepen een komisch verhaal uitbeelden over hun eigen organisatie. Je snapt natuurlijk wel dat dit zorgde voor een hoop hilariteit. Wat hebben we gelachen!

Luister eens: je bent nooit té volwassen om te spelen. 

Toneelstukjes opvoeren, tikkertje, voetbal, touwtje springen op het schoolplein. Wie doet dat nog? Waarom zijn zoveel volwassenen gestopt met spelen? Waarom zitten we massaal achter de laptop geplakt? Waarom vorm je met collega’s een team als je niet kunt lachen en spelen?

Waarom teambuilding werkt
Door de jaren heen heb ik ervaren dat wanneer collega’s met elkaar spelen, er altijd een lach op hun gezicht verschijnt. Iedereen komt in beweging. Fysiek en mentaal. Als ik vervolgens vraag waar de behoefte ligt binnen het team, dan krijg ik zo vaak te horen: “Dit moeten we vaker doen als team!” Door samen weer te spelen bouw je aan een positief team, leer je elkaar beter kennen en ga je een diepere verbinding met elkaar aan.

Nooit te volwassen om te spelen...

Ik geloof absoluut niet in:

...trainers die urenlang zelf aan het woord zijn;

...teambuilding waar de groep passief achterover leunt; 

...teambuilding met ongemakkelijke werkvormen waarbij deelnemers blijven ‘zwemmen’ en zo meer over zichzelf moeten ontdekken.

Ik geloof wel degelijk in...

… teambuilding waarbij vanaf de eerste seconde oprecht contact is met de deelnemers en zij zich 'gezien' voelen;

… teambuilding die gegeven wordt in een positieve sfeer en met een aanstekelijk enthousiasme; 

… teambuilding waar je bouwt aan een goede onderlinge relatie (want dat leidt tot betere resultaten);

… teambuilding waarbij collega's aan het eind zeggen: "Bis bis bis, hier willen we meer van!".

Met Buro Bis bied ik energieke teambuilding voor leuke organisaties die wel een boost kunnen gebruiken. Teams die zin hebben in een gezellig samenzijn. Die elkaar beter willen leren kennen. Die even willen lachen. Een soort vrijmibo zonder bitterballen, maar met heel veel positiviteit. En dat is net zo lekker.

Met welke teams ik werk

Lijkt dit je wat?

bekijk mijn aanbod