blog

Je bent een bevlogen leidinggevende en zet je, met je team, vol passie in voor de beste resultaten én tevreden klanten. Je wilt dat jouw collega’s vol trots zeggen “Wat werk ik bij een toffe club”.

De werkelijkheid is anders: de teamspirit mist. Met als gevolg: jouw top-collega’s vertrekken naar andere organisaties en de resultaten lopen terug. Jij ziet het personeelstekort en de werkdruk met de maand oplopen.

Ik ga je helpen. Ik heb talloze verfrissende methoden voor verbinding, teamontwikkeling en het stimuleren van een positieve teamspirit. Laten we beginnen met een hele praktische werkvorm.

Tips voor leidinggevenden

Praktische tip om de teamspirit te verhogen

Deze werkvorm heet “Laat jezelf zien”:

  1. Iedereen pakt zijn telefoon en opent de 10e foto op zijn/haar camerarol. Als het een ongemakkelijke foto is, mag het ook de 11e zijn. 😉
  2. Collega’s vormen duo’s en vertellen om de beurt wat deze foto zegt over henzelf (over hun leven, hobby, werk, gezin, etc.)
  3. Na 2 minuten geef jij een seintje en mag de andere collega vertellen. Zo creëer je binnen 5 minuten meer verbinding in jouw team.

Laat de collega’s elkaar vragen stellen om het gesprek meer diepgang te geven.

Meer praktische werkvormen die je eenvoudig en heel snel kunt toepassen vind je in mijn gratis e-book ‘5 praktische tips om de teamspirit te verhogen’.

Wanneer is deze werkvorm ideaal?

Jij wilt de teamspirit op de werkvloer een boost geven. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want door de waan van de dag schiet teamverbinding er weleens bij in. Bovendien vinden veel collega’s teamontwikkelingsactiviteiten behoorlijk ongemakkelijk. Zodra jij weer een teamsessie aankondigt, roept iedereen: “Moet dat nou…”

Daarom is het cruciaal dat de werkvorm laagdrempelig is. Hij moet weinig tijd kosten en eenvoudig zijn om het team mee te krijgen.

Maak deze werkvorm dus niet te grootschalig. Hij is zo simpel als jij hem maakt: niet onder de noemer van teamontwikkeling of voor beter teamwork, maar gewoon omdat het leuk is om dit samen te doen. Bijvoorbeeld bij de lunch. Of aan de start van een wekelijks teamoverleg. Of bij de koffie-automaat.

Ontdek meer eenvoudig toepasbare werkvormen

Bovenstaande werkvorm vind je terug in mijn e-book. Daarin staan 5 praktische tips om de teamspirit in jouw team te verhogen, zonder dat ze jou veel tijd kosten. 

Wanneer je deze tips echt gaat toepassen, zal jouw team je dankbaar zijn. Samen bouwen jullie aan een nog sterker team met een geweldige teamspirit!

Teamspirit verhogen? 5 praktische tips!

Ik stuur mijn e-book naar jouw emailadres.
Je krijgt daarna ook een kleine dosis digitale confetti van Buro Bis. Je kunt je daarvoor altijd uitschrijven. Hier lees je mijn privacybeleid.

Direct te gebruiken in je teamoverleg
Gratis en kost je weinig tijd
5 waardevolle en praktische tips
Speciaal voor leidinggevenden en HR-professionals.

Speciaal voor leidinggevenden en HR-professionals
Direct vanmiddag al te gebruiken in je teamoverleg
Met verfrissende en praktische tips
Kost weinig tijd én helemaal gratis

5 praktische tips om de teamspirit te verhogen.
Zonder dat dit jou veel tijd kost

Gratis e-book van Buro Bis...

Gratis e-book