blog

Verstoppen je collega’s zich onder het bureau als je voorstelt om een leuk teambuilding spel te gaan doen op kantoor? Of bedenk je nu al welke reacties ze kunnen gaan geven:

“Echt geen zin”

“Zo krijg ik mijn werk toch nooit af. Moet ik vanavond zeker weer achter de laptop kruipen. Mij niet gezien.”

Je kunt altijd wel wat tegendruk verwachten van collega’s als je teambuilding spellen voorstelt. Het liefste maken ze hun werk af en houden ze vervolgens genoeg vrije tijd over om met hun eigen vrienden in de kroeg te zitten.

Ofwel dat is hoe het er nu naar uitziet.

Maar wat als ik je vertel dat dit niet zo hoeft te zijn.

Wat als je je collega’s teambuilding spellen kunt laten doen zonder dat ze het zelf eigenlijk door hebben? 

En zodra ze zonder dat ze het door hadden gezwicht zijn voor deze teambuilding spellen kun je warm maken voor het echte werk.

teambuilding spellen collegas

Enkele onopvallende ‘teambuilding spellen’ voor met je collega’s.

  1. Tijdens de wekelijkse incheck-meeting wordt bekend gemaakt dat er een prijs valt te winnen deze week. Namelijk een etentje inclusief drank bij een michelin restaurant voor 2 collega’s. Wat moet je ervoor doen? Het beste samenwerken. Wie heeft het meeste geleerd van een ander deze week? Wie is er op nieuwe ideeën gekomen door samen iets op te pakken in plaats van het alleen te doen? 
  2. Tijdens de lunch schuif je al snel aan bij de collega’s die je goed kent. Maak daarom eens een tafelschikking waarbij je alle collega’s mixt. Je zult zien dat er een andere dynamiek en gesprekken ontstaan. 
  3. Deel tijdens jullie wekelijkse meeting mooie postkaarten uit. De bedoeling is dat iedereen 5 minuten de tijd neemt om een compliment te schrijven aan de collega die rechts van hem/haar zit. Na deze vijf minuten worden de postkaarten overhandigd en heeft iedereen een mooi compliment in the pocket. Als je collega’s door een van deze onopvallende teambuilding spellen niet een beetje enthousiaster zijn geworden voor the real deal, dan weet ik het ook niet meer.

Wanneer ze er dan klaar voor zijn, dan kunnen we samen aan de slag. Gewoon bij jou op kantoor of een inspirerende locatie dichtbij. Laten we het niet direct te ver stretchen, die bereidwilligheid. Dat teambuilding weekend in de Ardennen kan echt nog wel even wachten.

Laat het me weten wanneer jullie er klaar voor zijn en ik jullie team wat teamspirit en lachrimpels kan bezorgen. 

Kijk hier welke teambuilding het beste past bij jouw team. En gun jouw team die dosis confetti op de werkvloer.

Teambuilding spellen collega’s

Ik stuur mijn e-book naar jouw emailadres.
Je krijgt daarna ook een kleine dosis digitale confetti van Buro Bis. Je kunt je altijd weer uitschrijven. Hier lees je mijn privacybeleid.

Weg met die saaie boel aan de lunchtafel
Ga voor 100% boeiende & verfrissende gesprekken
27 originele, prikkelende gesprekstarters
Do it yourself & gratis

Leer jouw collega's écht beter kennen

Gratis e-book van Buro Bis...

Gratis e-book