blog

Merk je dat de energie van jou en je collega’s een beetje laag zit? Dat iedereen wel even een energizer kan gebruiken? Dan zijn deze teambuilding energizers zeker handig om te doen. Het is niet alleen een energizer op zich, maar je doet het samen met je collega’s en daardoor versterkt het ook nog eens de teamspirit. Mochten er nog een aantal collega’s thuiswerken dan zijn deze energizers ook online te doen.

1: Energizer – Dans met collega’s als teambuilding

Zet een actief muzieknummer op óf laat één van jouw teamleden zijn/haar favoriete dansnummer noemen. Start zelf met een (dans)beweging en herhaal deze. Iedereen doet jouw beweging na. Vervolgens roep je de naam van iemand uit jouw team, deze persoon doet nu een nieuwe beweging en alle collega’s doen deze nieuwe beweging na. Doe dit net zo lang tot er kleine zweetdruppeltjes op je voorhoofd komen.


Online variant energizer teambuilding: Speel de muziek vanaf een losse box die je bij je laptop zet. Zorg dat iedereen zijn geluid op mute heeft, om galmen te voorkomen.

energizers teambuilding

2: 1 t/m 8 energizers voor teambuilding

Deze teambuilding energizer duurt een halve minuut en je hebt gegarandeerd uren lang extra energie!

Ga staan. Je gooit je rechterarm omhoog en telt hardop tot 8. Bij elk nieuw getal strek je je arm van je nek naar de lucht. Daarna is je linkerarm aan de beurt. Vervolgens je rechtervoet en tot slot je linkervoet. Daarna doe je dit nog een keer en tel je tot vier. Alle vier de ledematen doen weer mee. Vervolgens tel je tot twee. En tot slot eindig je met het getal één.
Tip: Het is een energizer, dus roep de getallen hard én gooi je arm of been met power de lucht in!


Online variant: ben je met meer dan 10 collega’s, zorg dan dat jullie je geluid op mute hebben staan.

teambuilding energizers

3: Kleurentwister

Van alle teambuilding energizers zet je bij deze opzwepende muziek op. En speel met je collega’s het albekende Twisterspel, maar dan net even anders. Roep een kleur, bijvoorbeeld “Blauw!” en een lichaamsdeel, bijvoorbeeld “Rechterduim”, vervolgens rent iedereen zo snel mogelijk naar een blauw object toe en legt zijn rechterduim erop. Daarna rent iedereen weer terug jou om de volgende instructie van jou te krijgen!
Tip: Geef deze energizer vol energie, dan doet iedereen vanzelf mee! 

Online variant: Zorg dat je collega’s het object voor hun camera laten zien, als bewijs dat ze echt de juiste kleur hebben gevonden. Hilarisch om te zien met welke voorwerpen je collega’s aankomen.

energizers teambuilding

Deze energizers teambuilding zijn korte activiteiten die je kan doen met je team. Het is even goed om tussen het werk door te doen en vergt niet al te veel tijd. Niet alleen goed voor de energie maar ook voor de teambuilding. Én een goede oefening voor de lachspieren.

Wil je graag iets meer dan alleen deze energizers teambuilding? Bekijk dan eens ons sprankelende aanbod over hoe je werknemers elkaar nog beter kunnen leren kennen.

Energizers teambuilding

Ik stuur mijn e-book naar jouw emailadres.
Je krijgt daarna ook een kleine dosis digitale confetti van Buro Bis. Je kunt je altijd weer uitschrijven. Hier lees je mijn privacybeleid.

Weg met die saaie boel aan de lunchtafel
Ga voor 100% boeiende & verfrissende gesprekken
27 originele, prikkelende gesprekstarters
Do it yourself & gratis

Leer jouw collega's écht beter kennen

Gratis e-book van Buro Bis...

Gratis e-book