blog

“Wat is je favoriete dag van de week?”

Dit kan een onverwachte, grappige vraag aan een collega zijn, onderdeel van dagelijkse teambuilding. Teambuilding hoeft namelijk niet altijd meteen een sessie op de hei te zijn. Het kan ook zitten in kleine momenten gedurende de werkweek. Denk aan een originele vraag tijdens de wekelijkse vergadering.

Door middel van grappige vragen werk je aan verbinding in je team. Dan leer je je collega’s net even op een andere manier kennen. Zo wordt het makkelijker om een goede band met elkaar op te bouwen. Ik geef je in deze blog graag 10 grappige vragen voor teambuilding. En dan meteen ook wat tips hoe je deze quizvragen kunt gebruiken.

10x grappige vragen teambuilding

10x leuke vragen bij jouw teambuilding

  1. Als je één dag hier de baas zou zijn, welke regel voer jij in?
  2. Ben je vroeger wel eens de klas uitgestuurd en waarom?
  3. Wat trek je thuis aan als je een dag vrij bent?
  4. Wat is je favoriete dag van de week?
  5. Als je werk moet kiezen waarbij je geen computer meer zou mogen gebruiken, wat zou het dan zijn? (Denk aan masseur, yoga-leraar, tandarts, chirurg, boer)
  6. Als je een dier zou zijn, welk dier zou je dan willen zijn en waarom?
  7. Wat vind je het verschrikkelijkste om te doen tijdens een team-uitje?
  8. Als je een nacht op je werk kon blijven slapen, waar zou je slapen?
  9. Ben je liever Superman/Superwoman, of de baas van dit bedrijf, en waarom?
  10. Stel je zou €10.000,- ontvangen om iets te veranderen op kantoor. Wat zou je dan als eerste aanpakken?

Meer vragen, en handig uit te printen: Als je behoefte hebt aan meer vragen waarmee collega’s elkaar beter leren kennen, download dan mijn gratis ebook met 27 prikkelende vragen.

Gratis werkvorm voor collega's om elkaar beter te leren kennen

Wanneer gebruik je deze leuke vragen?

Deze vragen kun je gebruiken om elke week de vergadering mee te starten. Of bijvoorbeeld om je lunch een originele invalshoek te geven. Je kunt er zelfs een speciale teambuilding activiteit van maken. Print daarvoor de vragen op kaartjes en deel deze uit. Als het een grote groep is, maak dan duo’s. Zorg dat collega’s die normaliter minder vaak samenwerken bij elkaar in het duo zitten. Stel een tijd in dat ze de kaartjes moeten doorgeven en dat de duo’s moeten wisselen.

grappige vragen tijdens teambuilding

Waarom zorgen grappige vragen voor betere teambuilding?

Een vraag als: “Wat is je favoriete dag van de week?” zorgt ervoor dat je ook de interesses naast werk met elkaar deelt. Doet je collega graag aan vliegtuigspotten of gaat er zij op zondag altijd even alleen op uit? Is dinsdag haar favoriete dag omdat ze zichzelf dan een koffie buiten de deur gunt? Plant je collega het eerste uur van de dag niks omdat hij een ochtendhumeur heeft? 

Door deze persoonlijke dingen met elkaar te bespreken, openen werknemers zich makkelijker voor elkaar. Ze zullen tijdens samenwerkingen en vergaderingen meer respect voor elkaar kunnen opbrengen. Dit zal een positieve draai geven aan de workflow en betere resultaten opleveren. Daarnaast voelen werknemers zich meer thuis omdat ze de ander ook echt leren kennen. Mogelijk ontstaan er zelfs vriendschappen.

Ben jij van plan om dit eens te gaan proberen? Vergeet dan niet om de vragen op een kaartje te schrijven. En wil je graag iets meer dan alleen de 10x grappige vragen om aan teambuilding te werken? Download dan mijn gratis e-book met 27 prikkelende vragen.

Wil je dat Buro Bis een teambuilding voor jouw team, afdeling of organisatie verzorgt? Bekijk dan eens mijn aanbod met heerlijk humorvolle, energieke en positieve teambuilding.

10x grappige vragen teambuilding
Fotograaf: Anouk van Ravenhorst

10x Leuke vragen bij jouw teambuilding

Ik stuur mijn e-book naar jouw emailadres.
Je krijgt daarna ook een kleine dosis digitale confetti van Buro Bis. Je kunt je altijd weer uitschrijven. Hier lees je mijn privacybeleid.

Weg met die saaie boel aan de lunchtafel
Ga voor 100% boeiende & verfrissende gesprekken
27 originele, prikkelende gesprekstarters
Do it yourself & gratis

Leer jouw collega's écht beter kennen

Gratis e-book van Buro Bis...

Gratis e-book