blog

Wat is je favoriete dag van de week? Dit kan een grappige vraag zijn voor een teambuilding moment. Teambuilding hoeft namelijk niet altijd meteen een sessie op de hei te zijn. Het kan ook zitten in kleine momenten gedurende de werkweek. Denk aan een grappige vraag tijdens de wekelijkse vergadering.

Door middel van grappige vragen werk je aan teambuilding want je leert je collega’s net even op een andere manier kennen. Zo wordt het makkelijker om een goede band met elkaar op te bouwen. We delen graag 10 grappige vragen voor teambuilding met jou.

10x grappige vragen teambuilding

10x grappige vragen teambuilding

  1. Als je een dag hier de baas kon zijn, wat zou dan de regel van de dag zijn?
  2. Ben je vroeger wel eens de klas uitgestuurd en waarom?
  3. Wat trek je thuis aan als je een dag vrij bent?
  4. Wat is je favoriete dag van de week?
  5. Als je werk moet kiezen waarbij je geen computer meer zou mogen gebruiken, wat zou het dan zijn? (Denk aan masseur, yoga-leraar, tandarts, chirurg, boer)
  6. Als je een dier zou zijn, welk dier zou je dan willen zijn en waarom?
  7. Wat vind je het verschrikkelijkste om te doen tijdens een team-uitje?
  8. Als je een nacht op je werk kon blijven slapen, wat zou je dan willen doen en waar zou je slapen?
  9. Ben je liever Superman/Superwoman of de baas van dit bedrijf? en waarom?
  10. Stel je zou €10.000,- ontvangen om iets te veranderen op kantoor. Wat zou je dan als eerste aanpakken?
grappige vragen tijdens teambuilding

Wanneer gebruik je deze grappige vragen?

Je kunt de vragen gebruiken om elke week de vergadering mee te starten of je maakt er een speciale teambuilding activiteit van. Print de vragen dan uit op kaartjes en deel deze uit. Als het een grote groep is, maak dan duo’s. Zorg dat collega’s die normaliter minder vaak samenwerken bij elkaar in het duo zitten. Stel een tijd in dat ze de kaartjes moeten doorgeven en dat de duo’s moeten wisselen.

10x grappige vragen teambuilding

Waarom zorgen grappige vragen voor betere teambuilding?

Een vraag als: Wat is je favoriete dag van de week? Zorgt ervoor dat je ook de interesses naast werk met elkaar gaat delen. Doet je collega graag aan vliegtuigspotten en gaat er op zondag altijd even alleen op uit? Of is dinsdag haar favoriete dag omdat ze zichzelf dan een koffie buiten de deur gunt en het eerste uur van de dag even niks plant behalve haar planning doornemen. 

Door deze persoonlijke dingen met elkaar te delen openen werknemers zich eerder voor elkaar. Ze zullen tijdens samenwerkingen en vergaderingen meer respect voor elkaar kunnen opbrengen. Dit zal een positieve draai geven aan de workflow en betere resultaten opleveren. Daarnaast voelen werknemers zich meer thuis omdat ze de ander ook echt leren kennen, waardoor er zelfs vriendschappen kunnen ontstaan. 

Ben jij van plan om dit spel te gaan proberen? Vergeet dan niet om de vragen op een kaartje te schrijven. Veel plezier! Wil je graag iets meer dan alleen 10x grappige vragen om aan teambuilding te werken? Bekijk dan eens ons sprankelende aanbod over hoe je werknemers elkaar nog beter kunnen leren kennen.

10x grappige vragen teambuilding

(Fotograaf: Anouk van Ravenhorst)

10x Grappige vragen teambuilding

Energie & Verbinding voor jouw organisatie

Wat mensen vinden van Buro Bis

image/svg+xml