blog

Moet het allemaal zo ongelooflijk serieus zijn? Wordt het werk daar echt beter van? Zijn we efficiënter als we onze grappen thuislaten? Wij denken van niet. Wij zorgen ervoor dat met teambuilding humor weer wordt toegelaten op de werkvloer. Want je ziet dat humor de communicatie verbetert. En natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde humor, maar je kunt wel leuke team humor creëren met deze tips.

Bewust inzetten van humor op de werkvloer

Wie wil er nou geen gelukkige werknemers. We weten allemaal dat meer werkgeluk betere resultaten oplevert. Plezier en lol maken zorgt voor meer werkgeluk. Helaas zitten de meeste medewerkers een beetje vast in hun rol. Ze weten niet hoe ze hun humor kunnen gebruiken en wel serieus te worden genomen.

Dat is ook heel begrijpelijk. Toen je aangenomen werd moest je je eerst bewijzen. Daarbij gooi je niet direct al je grappen op tafel. Want wat als ze juist net verkeerd worden opgevat. Of jij bent de enige die lacht…

Team humor creëren

Om niet als enige de clown te hoeven uithangen is het belangrijk dat er een soort team humor ontstaat. Een blijvende gig die alleen jouw team begrijpt. Iets waardoor jouw team meer verbondenheid voelt met elkaar. 

Dit is vaak wat we terughoren na een Buro Bis teambuilding event. Een team heeft zijn eigen humor gecreëerd en voelt zich meer verbonden. Men heeft gezien hoe grappig of bijzonder iedereen kan zijn op zijn eigen manier en waardeert elkaar hierdoor extra. Met teambuilding humor boosten is dus zeker mogelijk.

Met Buro Bis teambuilding humor boosten

Hoe doen wij dat dan? Wat maakt het dat iedereen zijn of haar eigen humor durft in te zetten om zo teamhumor te creëren?

  • Tijdens de teambuilding humor event wordt enorm veel gelachen, motto is immers: Serieus Lachen. 
  • We starten de teambuilding met een energizer waarbij je letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Dit brengt gelijk al een lach op de gezichten van de collega’s. 
  • Ook zetten wij veel werkvormen in waarbij het team in kleinere teams de strijd met elkaar aangaat, hierdoor denk je niet meer na, maar ‘gaan collega’s er helemaal voor’ om met hun team de winst binnen te halen. Met als gevolg: collega’s halen grappige capriolen uit om maar te winnen. 
  • Wij doen veel opdrachten om elkaar beter te leren kennen, maar dan met een grote scheut humor. Bijvoorbeeld door snel door de ruimte te rennen, door te zorgen dat je met een origineel antwoord komt en door elkaar te verrassen met je antwoorden. Dit zorgt ervoor dat de serieuze toon van teambuilding plaats maakt voor een flinke dosis humor.
  • Onze trainers zijn ook nog eens ontzettend gevat en grappig! Dat maakt echt dat de teambuilding boordevol humor zit en dit ook humor aanwakkert bij jouw collega’s.

Wat heel belangrijk is: humor op de werkvloer, zonder dat het flauw of plat wordt. Wil jij ook meer positiviteit in jouw team? Bekijk dan hier wat Buro Bis met humor voor jouw team kan betekenen.

Met teambuilding, humor weer de ruimte geven op de werkvloer

Ik stuur mijn e-book naar jouw emailadres.
Je krijgt daarna ook een kleine dosis digitale confetti van Buro Bis. Je kunt je altijd weer uitschrijven. Hier lees je mijn privacybeleid.

Weg met die saaie boel aan de lunchtafel
Ga voor 100% boeiende & verfrissende gesprekken
27 originele, prikkelende gesprekstarters
Do it yourself & gratis

Leer jouw collega's écht beter kennen

Gratis e-book van Buro Bis...

Gratis e-book